منوی دسترسی

1. 1.       تعريف و هدف

تحقيق در عمليات شاخه اي از رياضيات است كه فرآيند تصميم گيري مديران را با بكارگيري روشهاي تحليل پيشرفته تسهيل مي كند.

هدف آن رسيدن به تصميمي بهين يا نزديك به بهين در مواجهه با مسايل پيچيده مديريتي با استفاده از مدلهاي رياضي، تحليل هاي آماري و بهينه سازي رياضي است. بخاطر تاكيد بر تعامل با مسايل جامعه و كاربردهاي عملي تحقيق در عمليات اين رشته همپوشاني زيادي با ساير رشته هاي مرتبط از قبيل مهندسي صنايع و علوم مديريت دارد.

دانشكده رياضي و علوم كامپيوتر برگزار كننده اين رشته است وكليه دروس توسط اين دانشكده  و با كمك اعضاي هيات علمي ارائه مي شود.

سيستم آموزش مجازي فرصتي براي آْموختن و آموزش دادن غير حضوري فراهم مي كند كه ضمن كاهش زمان و هزينه حضور ، از بستر اينترنت بعنوان پل ارتباطي مدرس و دانشجو استفاده مي كند. چنين محيطي امكان تعامل نامحدود مدرس_ دانشجو و دانشجو_دانشجو را از طريق تشكيل گروهاي كوچك كاري بدون نياز به حضور فيزيكي افراد فراهم ميكند. با توجه قالب عمدتا نظري اين رشته ارائه آن به شكل ممكن و مفيد مي باشد

1. 2.      نقش و توانايي دانش آموختگان

فارغ التحصيلان اين رشته كه علاقمند به توجه دقيق و علمي به مسائل حوزه مدبربتي خود هستند قادرند مسايل عملي محيط كاري خود را به خوبي تجزيه و تحليل كرده و حل كنند. آنها توانمندي ساخت مدلهاي رياضي و آماري را داشته و در درك و حل مسائل پيچيده و تصميم گيري صحيح سرآمد هستند.

1. 3.     ضرورت و اهميت

رويکردمتمايزتحقيق درعمليات درتوسعه مدلهاي علمي سيستمها در راستاي شناسايي و اندازه‌گيري عوامل موثر و ايجاد اگاهيهاي اوليه از پيامدهاي تصميمات ،استراتژيها به مديران كمك ميكند تا در تعيين سياست‌ها ،تصميمات و اقدامات به صورت علمي رفتاركرده و برآوردي هرچند مختصر از عواقب و نتايج تصميمات خود داشته باشند. آموزس و پژوهش در راستاي ايجاد و تقويت چنين نگرشي بسيار لازم وضروري ميباشد.

1. 4.     طول دوره و شكل نظام

برنامه درسي اين دوره براي 4 نيمسال تحصيلي طرح­ريزي شده است و طول دوره حداكثر3 سال مي­باشد.طول هرترم 16 هفته آموزشي كامل مي­باشد. حجم هر واحد درسي متناسب با 16 ساعت مي­باشد.

1. 5.     تعداد واحدهاي درسي

تعداد واحدهاي درسي اين دوره، علاوه بر دروس جبراني، 32 واحد بصورت زير است:

- دروس گروه 1 (اصلي- اجباري):     [حداقل 12 واحد]

- دروس گروه 2 (تخصصي- اختياري):             [ حداكثر18 واحد ]

- روش تحقيق و سمينار                    2 واحد

- جمع كل واحدها                              32    واحد

تبصره: دروس جبراني توسط گروه آموزشي مربوطه تعيين مي­شود و حداكثر 12 واحد مي­باشد. ( به ازاي هر 6 واحد درس جبراني ، يك نيمسال به طول مدت دوره اضافه مي­شود. )

دروس گروه1(اصلي-اجباري)

رديف

نام درس

واحد

دروس جبراني