منوی دسترسی

1.تعریف و هدف

خوردگی عبارت از تخریب مواد در اثر انجام واکنش های مختلف با محیط اطرافشان می باشد. مجموعه حاضر شامل دروس نظری، عملی و پروژه های تحقیقاتی در زمینه خوردگی می باشد. هدف از ایجاد این دوره تربیت افرادی است که بتوانند بر اساس متون کلاسیک موجود و آخرین دستاوردهای علمی و بصورت عملی نیازهای تحقیقاتی، آموزشی، صنعتی و برنامه ریزی های مربوطه در زمینه خوردگی و حفاظت مواد را برآورده سازند.

2.نقش و توانائی دانش آموختگان

دانش آموختگان این دوره می توانند در فعالیت های آموزشی و پژوهشی دانشگاهی شرکت کنند و همچنین در کلیه صنایع زیربنایی، و سبک و سنگین که با مسایل خوردگی روبرو هستند از آن جمله صنایع نفت و گاز، تاسیسات نفتی و حفاری دریایی، شبکه های شهری، صنایع هواپیمایی، نیروگاهها، تاسیسات زیرزمینی، صنایع کشتی سازی و اسکله و بنادر فعالیت نمایند.

3.ضرورت و اهمیت

در رابطه با ساخت و انتخاب مواد مختلف جهت مصارف صنعتی و نیز در طراحی دستگاهها به منظور کاهش ضایعات، در نظر گرفتن مقاومت مواد در برابر خوردگی از اهمیت ویژه برخوردار است. خسارت ناشی از خوردگی در ایران افزون بر 180000 میلیارد ریال در سال می باشد وعلاوه بر خسارت اقتصادی، خسارات جانی و آلودگی های محیطی نیز در اثر خوردگی حاصل می شود.

4.طول دوره و شکل نظام:

طول دوره و شکل نظام آموزشی دوره مطابق با آئین ناه دوره های کارشناسی ارشد آموزش الکترونیکی می باشد.

5.تعدا واحدهای درسی

دروس گروه 1 ( اصلی اجباری): حداقل 15 واحد

دروس  گروه 2- (تخصصی اختیاری) : حداقل 15 واحد

سمینار:  2 واحد

جمع کل واحدها : 32 واحد

درس پروژه تحقیق یک درس 3 واحدی اختیاری از گروه 2 می باشد.

جدول دروس اصلی و تخصصی الزامی گرایش مهندسی خوردگی و حفاظت از مواد

خوردگی در محیطهای طبیعی

مهندسی سطح

خطاهای اندازه گیری در تحقیق مواد